Supă cremă de păstârnac, ţelină şi mere

Printeaza

O reteta simpla de supa crema de pastarnac, telina si mere: unt, pastarnac, telina, pudra de curry, salvie, mar, castane, supa de legume, ulei de masline, sare de mare si piper negru.

Ingrediente:Supă cremă de păstârnac, ţelină şi mere

  • 50g unt
  • 2 bucăţi păstârnac mediu( decojit şi ras)
  • 2 tulpini de ţelină (tocată)
  • 1 linguriţă pudră de curry
  • salvie
  • 1 măr (curăţat şi tocat)
  • 250g castane prăjite, decojite şi tocate
  • 800ml supă de legume fierbinte
  • 100ml smântănă slabă
  • ulei de masline
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Într-o oală se topeşte untul şi se adaugă păstârnacul.După căteva minute se adaugă ţelina şi merele. Se adaugă curry şi frunzele de salvie. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă până se înmoaie şi apoi se adaugă şi castanele.

Se toarnă supa de legume şi se acoperă cu un capac.Se lasă să fiarbă timp de 4-5 minute. Se ia oala de pe foc şi se adaugă smântâna. Conţinutul se bate cu un blender de mână până capătă consistenţa unui piure mai moale. Gustaţi şi condimentaţi dacă este nevoie.

Daca preferaţi supa mai lichidă atunci adăugati un pic de apă fierbinte. Supa se garniseşte cu frunze de salvie şi ulei de măsline şi se serveşte în boluri.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.