Supa crema de mazare

Printeaza

Supa crema de mazare

Ingrediente:Supa crema de mazare

  • 3 l apă
  • 250 g mazăre
  • 1 pătrun­jel
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă ulei
  • 1 linguriţă mărat tocat
  • sare
  • crutoane

 

Mod de preparare:

Mazărea, aleasă şi spălată (înmuiată de cu seară în apă călduţă, dacă e din aceea deshidratată), o scurgi de apă şi o pui la fiert cu apă călduţă proaspătă. Adaugi ceapa, morcovul şi pătrunjelul.

Laşi să fiarbă într-o cratiţă acoperită, la foc domol. Când legumele sunt fierte, scoţi zarzavatul, îl strecori, iar mazărea şi ceapa le treci prin sită şi le subţiezi cu zeama stre­curată.

Pui din nou supa la fiert împreună cu o lingură de ulei şi sare. După ce dă câteva clocote, adaugi mărarul tocat. O serveşti cu crutoane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.