Supa crema de mazare cu telina

Printeaza

Supa crema de mazare cu telina din: mazare, morcov, ceapa, telina, sare, ulei, piper.

Ingrediente:Supa_crema_de_mazare_cu_telina

  • 400 g mazăre
  • 1 morcov
  • 1 ceapă medie
  • 1 ţelină
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă morcovul, ceapa şi ţelina şi taie-le cubuleţe sau dă-le pe râzătoare. Pune-le într-o tigaie cu uleiul de măsline şi căleşte-le până când se înmoaie puţin.

Separat, pune mazărea la fiert în apă (2 l) cu sare, adaugă legumele călite şi lasă totul pe foc aproximativ 30 de minute.

Când legumele sunt bine fierte, strecoară-le şi păstrează zeama. Pune legumele într-un blender (păstrează o lingură cu mazăre), sau pasează-le cu furculiţa prin strecurătoare.

Pune crema într-o oală şi adaugă trei polonice cu supă, sau adaugă atâta zeamă cât de subţire vrei să fie supa. Lasă să dea în 1-2 clocote. Asezonează după gust.

Serveşte supa cu zeamă de lămâie, smântână şi boabe de mazăre, alături de crutoane.

Supa crema de mazare cu telina

Supa_crema_de_mazare_cu_telina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.