Supa crema de mazare cu telina
PrinteazaSupa crema de mazare cu telina din: mazare, morcov, ceapa, telina, sare, ulei, piper.
- 400 g mazăre
- 1 morcov
- 1 ceapă medie
- 1 ţelină
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă morcovul, ceapa şi ţelina şi taie-le cubuleţe sau dă-le pe râzătoare. Pune-le într-o tigaie cu uleiul de măsline şi căleşte-le până când se înmoaie puţin.
Separat, pune mazărea la fiert în apă (2 l) cu sare, adaugă legumele călite şi lasă totul pe foc aproximativ 30 de minute.
Când legumele sunt bine fierte, strecoară-le şi păstrează zeama. Pune legumele într-un blender (păstrează o lingură cu mazăre), sau pasează-le cu furculiţa prin strecurătoare.
Pune crema într-o oală şi adaugă trei polonice cu supă, sau adaugă atâta zeamă cât de subţire vrei să fie supa. Lasă să dea în 1-2 clocote. Asezonează după gust.
Serveşte supa cu zeamă de lămâie, smântână şi boabe de mazăre, alături de crutoane.
Supa crema de mazare cu telina
Pofta buna!