Supa-crema de mazare cu sunca

Printeaza

Supa-crema de mazare cu sunca din: mazăre nouă, salata verde, şuncă afumată slabă, unt, telina, smantana, supa de legume, menta, sare, piper, franzelă, unt.

Supa_crema_de_mazare_cu_sunca

Ingrediente:

  • 1/2 kg mazăre nouă
  • 1 salată verde mică
  • 50 g şuncă afumată slabă
  • 50 g unt
  • 1/2 ţelină
  • 100 g smântână
  • 1 l supă de legume
  • câteva frunze de mentă
  • sare, piper
  • câteva felioare de franzelă
  • puţin unt pentru crutoane

Mod de preparare:

Tai mărunt şunca, ţelina o dai pe răzătoarea mare şi le căleşti în puţin unt, împreună cu mazărea bine curăţată, fără a mai fi spă­lată.

Intre timp, speli bine sala­ta, o tai bucăţele şi o adaugi în compoziţia de mai sus, împreună cu supa de legume.

Laşi totul să fiarbă bine, timp de 15 minute. Foloseşti apoi un mixer sau un blender, pentru a pasa ingredi­entele, până rezultă un piure fin.

Aşezi vasul la foc potrivit, adaugi smântână şi menta bine spălată şi tocată fin.

După 2-3 minute, iei vasul de pe foc şi serveşti supa-cremă de mazăre nouă, caldă, alături de crutoane de pâine, pră­jite puţin în unt, gustoase şi foarte apetisante.

Supa-crema de mazare cu sunca

Supa_crema_de_mazare_cu_sunca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.