Supă cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi

Printeaza

Supă cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi din: mazare, frunze de spanac, unt, supa de legume, faina, zahar, usturoi, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Supa_crema_de_mazare_cu_patrunjel_si_usturoi

  • 500 g mazare congelta
  • 200 g frunze de spanac
  • 100 g unt
  • 2 l supa de legume
  • 1/2 lingurita faina
  • 1 lingurita zahar
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală mazărea şi se pune la fiert în supa de legume. Când boabele de mazăre sunt bine fierte, se trece totul prin sită sau se paseazăîn blender. Se topeşte într-o cratiţă untul şi se toarnă dea­supra făina dizolvată în 1/4 pahar de apă rece. Se omogenizează bine.

Apoi se adaugă câteva linguri de supă şi piureul de mazăre. Se amestecă energic. Pentru asubţiacrema, se mai poate turna 1-2 pahare de supă, în funcţie de cât de groasă se doreşte crema. Se lasă să fiarbă 5-10 minute. Se spală spanacul şi pătrunjelul verde, se toacă mărunt şi se călesc în puţin unt.

Se presară usturoiul tocat, sare şi piper. Se adaugă amestecul în supa cremă, pentru decor şi aromă.

Supă cremă de mazăre cu patrunjel si usturoi

Supa_crema_de_mazare_cu_patrunjel_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.