Supa crema de mazare cu galuste de faina

Printeaza

Supa crema de mazare cu galuste de faina

Supa crema de mazare cu galuste de faina

Ingrediente:

  • 1 kg mazăre nouă sau 1 conservă de 800 g
  • 2 cepe vechi
  • 100 g margarina (sau  unt)
  • 1 lingură făină
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri smântână
  • 1 linguriţă condiment

 

Pentru găluşte ai nevoie de:

  • 1 ou
  • 100 g făină

 

Mod de preparare:

Căleşti în unt ceapa tăiată mărunt, adaugi făina şi apoi mazărea (curăţată sau spălată de conservant). Le laşi 5 minute să se călească împreună şi între timp pregăteşti o supă din
cubul de concentrat pe care îl dizolvi în 2 I de apă şi dai într-un clocot.

Torni supa peste amestecai de ceapă, făină şi mazăre şi laşi să fiarbă 20 de minute. După acest timp strecori supa, mazărea o treci prin sită, iar zeama o păstrezi. Pasta rezultată o pui iar peste zeamă, amesteci şi dai din nou la foc. între timp, faci găluştele din făină şi ou şi le pui să fiarbă separat în apă cu un pic de sare.

După ce s-au fiert, le scoţi cu  o spumieră şi le pui în supă.

Le laşi să dea un clocot împre­ună, tragi oala de pe foc, laşi supa să se răcească, apoi o dregi cu gălbenuşul frecat cu smântână.

Supa crema de mazare cu galuste de faina

Supa crema de mazare cu galuste de faina

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.