Supa-crema de macris cu smantana

Printeaza

Supa-crema de macris cu smantana din: măcriş, smântână, unt, făină, oua, sare, piper.

Ingrediente:Supa-crema de macris cu smantana

  • 1/2 kg măcriş
  • 200 ml smântână
  • puţin unt
  • 1 lingură de făină
  • 1-2 gălbenuşuri de ou
  • sare şi piper du­pă gust

 

 

 

Mod de preparare:

Măcrişul se curăţă, se spală şi se fierbe în apă. Se strecoară şi se trece prin sită.

Din câteva linguri de smântână şi puţină făină se face un sos beşamel, se stinge cu zeamă de pe oase sau cu apa în care a fiert măcrişul.

Se pune puţină sare, se adaugă pasta de măcriş şi se fierbe totul. Se adaugă smântână şi se toarnă supa într-un castron, în care s-a frecat unt cât o nucă şi gălbenuşuri de ou.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.