Supa crema de linte cu usturoi si crutoane

Printeaza

Supa crema de linte cu usturoi si crutoane din: linte, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, morcov, telina, lamaie, ulei, boia, crutoane.

Ingrediente:

  • 500 g linte
  • 2 cepe
  • 3 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 morcov
  • 1/2 ţelină
  • 1/2 lămâie (opţional)
  • 2 linguri ulei
  • boia iute
  • crutoane

 

Mod de preparare:

Speli bine si alegi cu multă atenţie lintea. O ţii la înmuiat, cel puţin opt ore, apoi o speli în mai multe ape şi o pui la fiert cu crenguţa de cimbru.

Separat, căleşti uşor legumele tăiate fin în ulei încins, potriveşti gustul de sare şi piper, apoi le răstorni peste linte.

Ţii la fiert aproximativ 20 de minute, scoţi cim¬brul, le pisezi cu blenderul vertical şi acum, dacă vrei, poţi stoarce lămâia, dar supa este foarte bună şi fără.

Se serveşte cu crutoane şi presărată cu boia, după gust.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.