Supa crema de legume cu smantana

Printeaza

Supa crema de legume cu smantana din: ulei, ceapa, telina verde, praz, usturoi, cartofi dulci, supa de legume, nucsoara, sare, piper, suc de lamaie, patrunjel verde, smantana.

Ingrediente:Supa_crema_de_legume_cu_smantana

  • 60 ml ulei
  • 2 cepe
  • 2 fire telina verde
  • 1 fir de praz
  • 2 catei de usturoi
  • 1 kg cartofi dulci
  • 800 ml supa de legume
  • 1 praf de nucsoara
  • sare
  • piper
  • suc de lamaie
  • patrunjel verde
  • 75 ml smantana fara lactoza

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se toacă usturoiul şi ceapa. Se încinge uleiul într-o oală şi se căleşte ceapa tocată. După 5 min. se adaugă şi usturoiul tocat şi se căleşte 2 min. Apoi se adaugă ţelina tocată şi prazul rondele şi se mai prăjeşte cca 5 min.

Se adaugă în oală cartofii dulci curăţaţi în prealabil şi tăiaţi cuburi. Se stinge cu supă de legume, se sărează, se piperează şi se adaugă nucşoară; se mai fierbe până ce se înmoaie bine cartofii.

Se pasează supa, apoi se adaugă suc de lămâie după gust; se repartizează în farfurii şi se ornează fiecare porţie cu o lingură de smântână şi cu pătrunjel verde tocat.

Supa crema de legume cu smantana

Supa_crema_de_legume_cu_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.