Supa-crema de gulii cu creson si castravete

Printeaza

Supa-crema de gulii cu creson si castravete din: unt, gulii, cub supă clară de legume, smântână, sare, piper de Cayenne, creson, pâine toast albă, castraveti.

 

Supa_crema_de_guli_cu_creson_si_castravete

Ingediente:

  • 1 linguriţă unt
  • 800 g gulii
  • 1 cub supă clară de legume
  • 3 linguri smântână
  • sare
  • piper de Cayenne
  • puţin creson
  • 4 felii de pâine toast albă
  • 4 castraveţi

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă guliile, se taie cuburi mici şi se călesc cca 5 min. în unt. Se toarnă 1/4 l apă şi se dă într-un clocot.

Se dizolvă înăuntru şi cubul de supă de legume şi se fierbe cca 10 min. Apoi se pasează cu mixerul.

Se mai adaugă 500 ml apă şi se fierbe, între timp, se decupează inimioare din feliile de pâine, cu o formă specială pentru fursecuri.

Se prăjesc inimioarele în tigaie, fără adaos de grăsime.

Se înglobează în supă o lingură de smântână şi se condimentează cu sare şi piper de Cayenne.

Se taie cresonul şi se păstrează puţin pentru garnitură; restul se amestecă în supă.

Se repartizează supa în boluri şi se adaugă în fiecare câte o linguriţă de smântână, câteva felii de castravete proaspăt şi creson.

Supa-crema de gulii cu creson si castravete

Supa_crema_de_guli_cu_creson_si_castravete

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Supă de gulii cu crutoane

Supa de gulii cu crutoane

Supa de gulii cu crutoane din: unt, faina, gulii, curcuma, supa de legume, sare, smantana, paine, ulei de masline si sare cu aroma de usturoi. Ingrediente: 20 g unt 2 linguri faina 400 g gulioare 2 lingurite curcuma 800 ml supa de legume sare 200 m smantana 4 felii paine 1 lingura ulei de masline […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.