Supa crema de ficat

Printeaza

O reteta de supa crema de ficat, costita afumata, cartofi, ceapa, pastarnac, morcov, faina, foai de dafin si unt.Supa crema de ficat

Ingrediente:

  • 400 g ficat de porc
  • 250 g costiţă afumată
  • 3 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • 1 lingură făină
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingură unt sau ulei
  • sare
  • piper
  • 2 felii pâine

 

Mod de preparare:

Speli ficatul şi-l tai bucăţi. Cureţi păstârnacul, ceapa, morcovul, le tai bucăţele şi le căleşti împreună cu costiţa afu­mată tăiată bucăţi şi făina în unt. După ce s-au rumenit, le pui la fiert împreună cu ficatul şi cartofii curăţaţi, în 2 I de apă cu sare.

Când sunt toate bine fierte, treci totul prin sită, pui supa din nou pe foc, adaugi foaia de dafin, potriveşti de sare şi piper şi mai dai într-un clocot, două. Tai feliile de pâine cubuleţe, le prăjeşti în cuptor şi le adaugi în supă la masă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.