Supa-cremă de fasole cu creveţi

Printeaza

O reteta de supa crema de fasole cu creveti din: fasole alba, scoici, creveti, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, patrunjel, sare, piper si paine prajita.

Ingrediente:Supa-cremă de fasole cu creveţi

  • 2 conserve cu fasole albă
  • 250 g scoici
  • 250 g creveţi
  • 1 căţel de usturoi
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ardei iute
  • 1/2 legătură pătrunjel tocat
  • sare şi piper

pentru servit:

  • felii de pâine prăjită (crutoane)

 

Mod de preparare:

Scurge fasolea de lichidul din conservă şi spal-o sub jet de apă rece. Pune într-o cratiţă pătrunjelul (din care păstrezi o linguriţă), ardeiul iute, usturoiul şi 4 linguri de ulei şi căleşte-le; adaugă fasolea scursă, pune sare, după gust, şi amestecă-le câteva minute.Adaugă 500 ml de apă (cantitatea diferă în funcţie de cât de groasă se doreşte supa) şi fierbe totul 7-8 minute.

Intre timp, spală bine scoicile, pune-le într-o tigaie şi ţine-le pe foc până când se deschid. Intr-o altă tigaie, pră­jeşte câteva minute creveţii decorticaţi, adăugând un fir de ulei, puţin pătrunjel tocat şi sare, după gust, apoi ţine-i la cald.

Pasează amestecul de fasole cu mixerul, toarnă crema obţinută într-o cratiţă şi pune-o pe foc până când cloco­teşte. Ţine-o 1 minut, după care pune sare, dacă mai este nevoie.

Prăjeşte pâinea tăiată cubuleţe. Pune supa-cremă fierbinte în farfurii, adaugă crutoanele, aşază deasupra scoicile şi creveţii cu zeama lăsată şi stropeşte cu un fir de ulei de măsline şi condimentează cu piper negru proaspăt râsnit.

Supa-cremă de fasole cu creveţi

Supa-cremă de fasole cu creveţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.