Supa crema de fasole alba

Printeaza

O reteta de supa crema de fasole alba din: fasole, telina, morcovi, patrunjel verde, sare, piper, ulei, pastarnac, ardei gras si crutoane.

Inrgediente:Supa crema de fasole alba

  • 300 g fasole alba, uscata
  • o telina
  • 1-2 cepe
  • 2 morcovi
  • o legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3 lingurite ulei
  • un pastarnac
  • un ardei gras
  • 200 g crutoane sau cereale

 

Mod de preparare:

Se pune fasolea într-un bol cu apă caldă şi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Se pune să fiarbă în 2-3 ape pentru a elimina toxinele şi, după ce s-au fiert boabele, se pun într-o sită şi se acoperă cu un capac.

Separat, se curăţă toate zarzavaturile şi legumele şi se pun să fiarbă întregi într-o oală cu apă rece şi puţină sare. Se acoperă cu un capac şi se verifică dacă s-au fiert.

După ce s-au fiert legu­mele, se scot cu spumiera într-un bol şi se pasează cu blenderul până capătă con­sistenţa unei paste. La fel se procedează şi cu fasolea fiartă. După ce s-«p obţinut cele două paste, se ames­tecă cu zeama în care au fiert legumele şi se lasă să mai dea în 2-3 clocote.

Se potriveşte după gust cu sare şi piper, se pune uleiul şi se mai lasă să fiarbă în 2-3 clocote. Se serveşte ornată cu rondele de mor­covi, pătrunjel verde şi crutoane de pâine sau cu cereale.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.