Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoici

Printeaza

O reteta delicioasa de Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoici din: fasole alba, cartofi, usturoi, ceapa, foaie de dafin, ulei de masline extravirgin, sare si piper, creveti, scoici, usturoi, busuioc si sare.

Ingrediente:Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoici

  • 250 g fasole albă la conservă
  • 100 g cartofi
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 g ceapă
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru creveţi:

  • 300 g creveţi mici
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru scoici:

  • 1 kg scoici
  • 1 căţel de usturoi
  • 150 g busuioc
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa, taie-o julien şi soteaz-o în ulei încins în care ai pus usturoiul curăţat şi foaia de dafin. Adaugă fasolea scursă şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.

Pune sare şi piper, după gust, toarnă 1 litru de apă şi pune la fiert, lăsând-o pe foc 25 de minute după ce dă în clocot. Pasează apoi totul cu un blender de mână.

Clăteşte scoicile şi pune-le într-o tigaie. Adaugă 3 lin­guri de ulei, 1 căţel de usturoi, un praf de sare şi busuiocul şi ţine-le pe foc mare, acoperite cu un capac, până când scoi­cile se deschid.

Inăbuşă-le 4-5 minute, apoi strecoară zeama lăsată şi toarn-o peste crema de cartofi şi fasole. Scoate car­nea din aproape toate scoicile desfăcute şi îndepărtează-le pe cele nedesfacute.

Apucă creveţii de cap şi spală-i foarte bine. Cu ajutorul unei foarfece, taie carapacea pornind dinspre cap spre coa­dă. încinge 3 linguri de ulei într-o tigaie, adaugă creveţii şi prăjeşte-i cel mult 2 minute.  Pune carnea scoicilor şi câteva cozi de creveţi în supă.

Când serveşti supa, adaugă 1-2 creveţi întregi şi câteva scoici cu cochiliile desfăcute în fiecare farfurie. Stropeşte cu puţin ulei şi condimentează cu piper proaspăt râşnit.

Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoici

Supă-cremă de fasole albă cu creveţi şi scoici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.