Supa crema de dovlecel cu lapte

Printeaza

Supa crema de dovlecel cu lapte din: dovlecei proaspeţi, unt, faină, gălbenuşuri, lapte, pâine albă, morcovi, ţelină, ceapă, frişcă lichidă.

Supa crema de dovlecel cu lapte

Ingrediente:

  • 2 kg dovlecei proaspeţi
  • 1o0 g unt
  • 200 g faină
  • 3 gălbenuşuri
  • 500 ml lapte
  • 300 g pâine albă
  • 250 g morcovi
  • 150 g ţelină
  • 100 g ceapă
  • 250 ml frişcă lichidă

Mod de preparare:

Se începe prin curăţarea şi tăierea în felii subţiri a legumelor, care apoi se pun în apă clocotită.

Când au fiert pe jumătate, se dizolvă faina în apă călduţa şi se răstoarnă în oală, agitând uşor de la centru spre margini, până se omogenizează.

Se lasă să mâi clocotească şi, când legumele sunt bine fierte, se pasează, se mfai dă puţin în clocot.

Intr-un vas se amestecă bine tu telul sau cu furculiţa gălbenuşurile, laptele şi frişca lichidă, la care se adaugă crema de legume, când se ia de pe foc.

Se continuă amestecarea până se omogenizează. Se taie pâinea în cubuleţe, se stropeşte cu unt şi se dă la cuptor. Se serveşte fierbinte, în farfurie adăugându-se crutoanele de pâine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.