Supa crema de dovlecei cu orez si marar

Printeaza

Supa crema de dovlecei cu orez si marar din: ceapa, ulei, dovlecei, cartofi, orez, lapte, galbenus, sare, piper, marar verde.

Supa crema de dovlecei cu orez si marar

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri ulei
  • 2 dovlecei de dimensiune medie
  • 3 cartofi
  • 2 linguri orez
  • 200 ml lapte dulce pasteurizat
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • 1 legatura marar verde

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, dovleceii şi cartofii. Speli orezul şi îl laşi să se înmoaie în apă rece. Intr-o oală de 3 litri, încingi uleiul şi căleşti ceapa tocată, până devine lucioasă.

Adaugi cartofii şi dovleceii tăiaţi în cuburi mici, amesteci, pui orezul şi stingi cu apă fierbinte, cât să acopere ingredientele. Fierbi legumele la foc mediu.

Când cartofii sunt fierţi, iei vasul de pe foc şi mixezi legumele în blender. Amesteci piureul cu zeama în care au fiert legumele, după care încorporezi gălbenuşul cu laptele rece.

Sărezi şi piperezi supa după gust. Pui din nou oala pe foc, pentru ca supa să fiarbă pentru cel mult 1 minut, iar la final presari mărarul fin tocat.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.