Supa crema de dovlecei cu mozzarella

Printeaza

Supa crema de dovlecei cu mozzarella

Supa crema de dovlecei cu mozzarella

Ingrediente:

  • 6 dovlecei mari
  • 2 bucati de mozzarella
  • 1 crenguta de busuioc
  • 1 litru supa de legume
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie extremitatile dovleceilor, dupa care se taie dovleceii in bucati. Se fierb 20 de minute la aburi. Se fierbe supa de legume. Se curata crenguta de busuioc.

Se pastreaza cateva frunze pentru decor, iar restul se taie marunt. Se taie mozzarella in cubulete. Cand s-au fiert dovleceii, se pun in bolul mixerului alaturi de busuiocul maruntjt si jumatate din cubuletele de mozzarella.

Se sareaza si se amesteca. Se varsa continutul intr-o sala­tiera. Se incorporeaza si supa de legume, amestecand continuu. Se adauga uleiul de masline.

Se amesteca putin si se pune la rece timp de 2 ore. In momentul servirii, se repartizeaza supa in farfurii adanci, se adauga cubuletele de mozzarella ramase si se decoreaza cu frunze de busu­ioc. Se serveste imediat.

Supa crema de dovlecei cu mozzarella

Supa crema de dovlecei cu mozzarella.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.