Supa crema de dovlecei cu busuioc

Printeaza

Supa crema de dovlecei cu busuioc din: dovlecei, cartofi, ceapa, frunze de busuioc, ulei de masline.

Ingrediente:Supa_crema_de_dovlecei_cu_busuioc

  • 1 kg dovlecei
  • 300 g cartofi
  • 1 ceapa
  • 20-25 frunze de busuioc
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Alegi dovlecei tineri, care nu au prea multe seminţe. Le îndepărtezi capetele şi îi tai în cubuleţe. Cureţi car¬tofii, îi speli şi îi tai de asemenea în cubuleţe. Speli ceapa curăţată.

Fierbi legumele în apă cât să le acopere, la foc mediu, în oala parţial acoperită. Dacă doreşti supa mai fluidă, poţi să torni mai multă apă.

Când legumele au fiert, le scurgi şi le pasezi cu un mixer vertical, împreună cu puţin lichid şi cu frunzele de busuioc.

Subţiezi piureul cu supă în care au fiert legumele, sărezi după gust şi aduci la masă supa împreună cu ulei de măsline, pentru ca fiecare să-şi adauge.

Supa crema de dovlecei cu busuioc

Supa_crema_de_dovlecei_cu_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.