Supa crema de dovleac si conopida

Printeaza

O reteta de post foarte gustoasa de supa crema de dovleac si conopida din: conopida, telina, ceapa, pastarnac, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper si patrunjel.

 

Ingrediente:Supa crema de dovleac si conopida

  • 1 conopida
  • 1telina
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1-2 catei de usturoi
  • o radacina de patrunjel
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • o legatura de patrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală legume­le, apoi se pun întregi să fiarbă într-o oală cu apă şi cu sare. După ce s-au fiert se scot din zeamă şi se lasă să se ră­cească puţin. Ţelina, păstârnacul, ceapa şi usturoiul se aruncă, păstrându-se doar co­nopida, pătrunjelul şi dovlea­cul.

Se pun deoparte câteva bucăţi de conopidă fiartă şi de dovleac, pentru decor. Legumele fierte se pun într-un bol şi se pasează cu blenderul până capătă consis­tenţa unui piure şi se potrivesc cu sare şi piper, după gust.

Peste piureul obţinut se toarnă zeama în care au fiert legumele amestecându-se, până se face o supă cremoasă. Se adaugă şi uleiul şi se mai lasă să fiarbă încă 2-3 clocote. Legumele păstrate pentru decor se pun în supa cremă. Se serveşte ornată cu pătrunjel.

Supa crema de dovleac si conopida

Supa_crema_de_dovleac_si_conopida.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • supa crema de conopida cu dovlecel
  • supa crema de dovlecei si conopida

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.