Supa-crema de conopida cu frisca

Printeaza

Supa-crema de conopida cu frisca din: conopidă, sare, piper alb, unt, făină, frişcă, oua, pătrunjel verde.

Supa-crema de conopida cu frisca

Ingrediente:

  • 400 g conopidă
  • 1 linguriţă de sare
  • 1/2 linguriţă (pentru cafea) de piper alb
  • 40 g unt
  • 20 g făină
  • 200 ml frişcă
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare:

Conopida se curăţă, se desface în buchete şi se fierbe într-un litru de apă sărată, până ce devine nhoale.

Facem un rântaş deschis, cu unt, la care adăugăm 200 ml frişcă, iar compozjţia astfel obţinută o turnăm în supa fiartă.

Trecem totul printr-o sită, se fierbe încă o dată, iar înainte de a servi supa adăugăm 4 gălbenuşuri crude, amestecând compozi­ţia cu telul. Nu se mai fierbe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.