Supa crema de conopida cu ceapa
PrinteazaSupa crema de conopida cu ceapa din: conopida, ceapa, unt, faina, sare, piper, ou, smantana, crutoane.
- 400 g conopidă
- 1 ceapă
- 75 g unt
- 30 g făină
- sare
- piper
- 1 ou
- 50 g smântână
- 100 g crutoâne
Mod de preparare:
Speli conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu puţină sare. După ce a fiert, o strecori, păstrezi zeama în alt vas şi treci conopida prin jet de apă rece pentru oprirea procesului de fierbere.
Bucheţelele întregi le păstrezi pentru ornat, iar restul îl pasezi.
Căleşti ceapa cu o parte din unt, adaugi făina şi stingi cu zeama în care a fiert conopida. Amesteci cu conopida pasată şi mai dai în câteva clocote.
Potriveşti de sare şi piper.
Iei de pe foc şi dregi cu oul bătut împreună cu smântână subţiată cu puţină supă. Pui uşor să nu se taie crema de conopidă şi mai laşi pe foc, să se combine aromele.
Serveşti cu bucheţele de conopidă şi cu crutoane.
Pofta buna!