Supa-crema de ciuperci cu smantana si unt

Printeaza

Supa-crema de ciuperci cu smantana si usturoi din: ciuperci albe, smantana, suc de lamaie, vin alb sec, ceapa, usturoi, unt, sare, piper.

Supa_crema_de_ciuperci_cu_smantana_si_unt

Ingrediente:

  •  600 g ciuperci albe
  •  500 ml smântână
  •  sucul unei jumătăţi de lămâie
  •  200 ml vin alb sec
  •  o ceapă
  •  un căţel de usturoi
  •  50 g unt
  •  sare
  •  piper

Mod de preparare:

In oala sub presiune se topeşte untul, în care se călesc ceapa curăţată şi tocată mărunt şi usturoiul tăiat felioare. Se pun si ciupercile curăţate si feliate, se lasă 5 minute, se presară sare şi piper.

Se toarnă vinul şi sucul de lămâie, se închide vasul si se lasă pe foc 10 minute de când începe să fluiere. Intr-o oală se pune smântână la fiert si apoi se toarnă în blender odată cu ciupercile si zeama lor. Se mixează, se potriveşte gustul si se aduce la masă cât mai caldă.

Supa-crema de ciuperci cu smantana si unt

Supa_crema_de_ciuperci_cu_smantana_si_unt

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna supa crema de ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.