Supă cremă de ciuperci cu patrunjel

Printeaza

Supă cremă de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci albe, unt, faina, supa din concentrat de pui, lapte, smantana, lamaie, usturoi, patrunjel, nucsoara, sare, piper.

 

Ingrediente:Supa_crema_de_ciuperci_cu_patrunjel

  • un kg ciuperci albe
  • 100 g unt
  • 3 linguri faina
  • un litru supa din concentrat de pui
  • 1/2 l lapte
  • 4 linguri smantana
  • o lamaie
  • un catel de usturoi
  • o legatura patrunjel
  • nucsoara
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală rapid ciupercile, se taie lamele fine şi se stropesc cu suc de lămâie care împiedică oxidarea.

In oală, se topeşte untul si se pun ciupercile şi usturoiul tăiat felioare. Se lasă pe foc 5 minute, apoi se scot câteva felii de ciuperci pentru servit.

Se presară făină, se amestecă şi apoi se stinge cu supa din concentrat de pui.

Se lasă la fiert 15 minute şi apoi se potriveşte gustul de sare, piper şi nucşoară.

Se trage oala de pe foc, se mixează conţinutul fiert, se toarnă laptele şi smântână şi se mai dă un clocot.

Se serveşte cu pătrunjel fin tocat şi felioare de ciuperci.

Supă cremă de ciuperci cu patrunjel

Supa_crema_de_ciuperci_cu_patrunjel

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Supa crema de sfecla cu feta

Supa crema de sfecla cu feta

Supa crema de sfecla cu feta din: sfecla, cartofi, iaurt, ulei, feta, sare, piper. Ingrediente: 400 g sfeclă roşie 100 g cartofi un pahar mic cu iaurt o lingură ulei sare piper un cub concentrat de legume brânză feta verdeaţă, după gust   Mod de preparare: Intr-o oală se pun la fiert sfecla şi cartofii […]

Supa de ciuperci cu orz

Supa crema de ciuperci cu orez

Supa crema de ciuperci cu orez din: ciuperci, ceapa, orez, unt, smantana, sare, piper. Ingrediente: 350 g ciuperci 1 ceapă mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceaşcă orez 50 g unt 50 ml smântână de gătit sare piper   Mod de preparare: Taie 3 ciuperci felii subţiri şi trage-le la tigaie în 25 g de […]

Supă mediteraneeană cu legume călite

Supa crema de cartofi cu parmezan

Supa crema de cartofi cu parmezan din: cartofi, morcov, ceapa, telina, ardei, usturoi, rosii, unt, ulei, sare, piper, vegeta, smantana, parmezan. Ingrediente: 2 cartofi 1 morcov 1 ceapă roşie 100 g ţelină  1 ardei verde gras  2 căţei de usturoi 100 g roşii decojite 50 g unt 5o ml ulei  sare  piper 2 cubuleţe vegeta […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.