Supă-cremă de ciuperci cu oregano

Printeaza

Supă-cremă de ciuperci cu oregano

Ingrediente:Supă-cremă de ciuperci cu oregano

  • un kg ciuperci
  • 8 ouă de prepeliţă
  • 75 g unt
  • 75 ml ulei de măsline
  • o ceapă albă
  • un căţel de usturoi
  • un litru de apă
  • 200 ml smîntînă dulce
  • o frunză de dafin
  • mărar
  • sare, piper
  • crutoane de pîine albă
  • rozmarin
  • oregano

Preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se curăţă de pieliţă şi se spală: jumătate din ele se toacă cuburi, iar celelalte se păstrează întregi.

Se topeşte untul într-o tigaie, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc pînă devin aurii, se adaugă ciupercile tocate, se condimentează şi se prăjesc. Se toarnă într-o oală unde fierbe un litru de apă, se lasă să clocotească pînă cînd ciupercile sau înmuiat, se adaugă frunza de dafin şi se mai fierbe 4-5 minute.

Se opreşte focul, se scoate frunza de dafin şi se pasează compoziţia. Se adaugă smîntînă, ciupercile călite separat şi se lasă să se răcească cinci minute. Ouăle de prepeliţă se fierb, se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi. Se toarnă supa în castronele, se pun jumătăţi de ouă, mărar tocat şi se serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.