Supa crema de ciuperci cu nucsoara si cimbru

Printeaza

Supa crema de ciuperci cu nucsoara si cimbru din: ciuperci, unt, chimen, cimbru, supa de legume, smantana, nucsoara, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Supa_crema_de_ciuperci_cu_nucsoara_si_cimbru

  • 400 g ciuperci champignon
  • 4 linguri unt
  • chimen macinat
  • 2 lingurite cimbru tocat
  • 400 ml supa de legume sau de pasare
  • 200 ml smantana de gatit
  • 200 ml smantana neindulcita pentru frisca
  • 1 praf nucsoara macinata
  • sare
  • piper
  • 1 fir de cimbru pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se curata ciupercile, se taie sferturi. O ciuperci se taie taie felii şi se pune la frigider.

Celelalte se călesc în unt, la foc moale. Se condimentează cu sare, piper şi chimen. Se adaugă cimbrul, se toarnă supa şi se lasă să fiarbă cca 15 min.

Se pasează ciupercile în supă şi se toarnă smântână pentru gătit. Se dă în clocot şi se lasă să fiarbă 5 min.

Se scot din frigider feliile de ciuperci şi se prăjesc într-o tigaie pe ambele feţe, fără adaos de grăsime.

Se adaugă în supă frişca neîndulcită şi mirodeniile; se pasează cu mixerul.

Se toarnă în ceşti şi se ornează cu felii de ciuperci, eventual şi cimbru.

Supa crema de ciuperci cu nucsoara si cimbru

Supa_crema_de_ciuperci_cu_nucsoara_si_cimbru

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa crema de praz cu ciuperci

Supa crema de praz cu ciuperci

Supa crema de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, cartof, pastarnac, sofran, cimbru, usturoi, piper, unt, smantana, ulei, parmezan, tarhon, patrunjel, suc de lamaie. Ingrediente: 3 fire de praz (doar partea albă) 1 cartof mediu 3 bucăţi păstârnac 3 căţei usturoi 3-4 fire şofran 1/2 linguriţă cimbru 1 vârf de cuţit de piper mozaic 200 […]

Supa de ciuperci cu orz

Supa crema de ciuperci cu orez

Supa crema de ciuperci cu orez din: ciuperci, ceapa, orez, unt, smantana, sare, piper. Ingrediente: 350 g ciuperci 1 ceapă mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceaşcă orez 50 g unt 50 ml smântână de gătit sare piper   Mod de preparare: Taie 3 ciuperci felii subţiri şi trage-le la tigaie în 25 g de […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.