Supa crema de cartofi cu patrunjel

Printeaza

Supa crema de cartofi cu patrunjel din: cartofi, unt, lapte, galbenusuri, sare si patrunjel.

Ingrediente:Supa_crema_de_cartofi_cu_patrunjel

  • 5 cartofi
  • 1 lingura de unt
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi în prealabil de coajă se taie cubuleţe şi se fierb într-un litru de apă cu puţină sare, până când se înmoaie. Se scurg de apă, care se păstrează deoparte.

Se zdrobesc cartofii, se adaugă untul, 150 ml de lapte călduţ, apa în care au fiert cartofii şi se lasă pe foc până dă într-un clocot.

Se ia supa de pe foc, se adaugă 100 ml de lapte în care s-au bătut bine gălbenuşurile şi se amestecă. Se presară deasupra pătrunjel verde tocat.

In supa se poate adauga la sfarsit si branza rasa sau croccoli, atunci cand se zdrobesc cartofii.

Supa crema de cartofi cu patrunjel

Supa_crema_de_cartofi_cu_patrunjel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.