Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat

Printeaza

Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat din: cartofi, morcovi, ceapa, piept de pui, masline, faina, unt, lapte, ou, sare, patrunjel.

Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 piept de pui afumat
  • 10 măsline
  • 1 linguriţă făină
  • 50 g unt
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • sare
  • 1 legă­tură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi morcovii, îi speli, îi tai bucăţi şi îi pui la fiert. Tai ceapa mărunt, o înăbuşi în unt, apoi o adaugi peste cartofi şi morcovi. După ce au fiert toate, le pasezi şi nu arunci zeama în care au fiert.

Fierbi apoi un sos alb din făină şi lapte în care adaugi legumele pasate şi zeama în care au fiert. Pui vasul pe o baie de aburi, dregi supa cu un gălbenuş, adaugi şi măslinele, pieptul de pui tăiat cubuleţe şi puţină sare şi mai laşi 1-2 mi­nute la fiert.

La sfârşit, presari verdeaţa tocată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.