Supa-crema de cartofi cu lapte

Printeaza

Supa-crema de cartofi cu lapte din: cartofi, unt, lapte, faină de grâu, ou.

Supa-crema de cartofi cu lapte

Ingrediente:

  • 2 kg cartofi
  • 100 g unt
  • 1 l lapte
  • 100 g faină de grâu
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Cartofii, fară coajă, tăiaţi felii, se pun la fiert în apă clocotită, cu puţină sare.

Când au fiert pe jumătate, se adaugă faina anterior dizolvată cu apă caldă şi jumătate din cantitatea de unt, continuându-se fierberea.

După ce s-a încheiat fierberea, se trece printr-o sită şi se pasează. Se dă din nou în clocot. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă amestecul de ou şi lapte fierbinte.

Se serveşte fierbinte, cu cubuleţe de unt crud deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.