Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat

Printeaza

Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat din: cartofi, ciolan, ceapa, morcov, telina, galbenus, smantana, sare, piper, tarhon.Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat

Ingrediente:

  • 7-8 cartofi
  • 1 ciolan afumat
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 31/2 ţelină mică
  • 1 gălbenuş
  • 2-3 linguri smân­tână
  • sare
  • piper
  • tarhon

 

Mod de preparare:

Speli ciolanul, îl opăreşti, apoi îl pui la fiert în apă rece cu s sare. In acest timp, cureţi cartofii, ceapa, morcovul şi ţelina, le adaiaugi în oală întregi după ce a trecut o oră de când fierbe ciolanul şi laşi totul pe foc mic.

Când toate sunt gata, strecori zeama, o daiai deoparte şi pasezi legumele. Adaug în piureul de legume obţinuiut o parte din zeamă, potriveşti de sare şi piper şi dregi supa cu smântana amestecată cu gălbenuşul.

Pui şi carnea de pe ciolan tăiată in bucăţele, presari puţin tarhon şi supa e gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.