Supă crema de cartofi cu boabe de piper

Printeaza

Supă crema de cartofi cu boabe de piper

Ingrediente:Supă crema de cartofi cu boabe de piper

  • 1,5 1 apă
  • 700—800 g cartofi
  • 1 ceapă
  • 50—60 g unt
  • 1 linguriţă făină
  • cîteva boabe piper
  • sare
  • 1 legătură de zarzavat de supă (morcov, ţelină, pătrunjel şi păstîrnac)
  • 1 legătură verdeaţă

 

Mod de preparare:

Curăţăm cartofii, îi spălăm şi îi tăiem în bucăţi. Ceapa tăiată mărunt o îngălbe­nim uşor într-o oală, în unt fierbinte. Presărăm făină, amestecînd, şi adăugăm cartofii. Apoi turnăm în oală apa fier­binte. Sărăm. Punem cîteva boabe de pi­per, adăugăm o legătură de zarzavat şi fierbem supa 1/2—2 ore, observînd să nu se prindă de fund.

Adăugăm verdeaţă legată ca şi zarzavatul. Cînd cartofii sînt gata, scoatem legătura de zarzavat (putem lăsa numai ţelina) şi legătura de ver­deaţă, iar restul îl dăm prin sită.

Tur­năm din nou supa în oală şi, dacă este prea deasă, adăugăm apă fierbinte sau lapte. Servim supa cu crutoane prăjite şi cu o bucată de unt proaspăt pusă în castron.

Aceeaşi-supă se poate pregăti cu zeamă de carne. In acest caz se serveşte dreasă cu două gălbenuşuri.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Imi place supa crema de cartofi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.