Supa crema de ardei

Printeaza

O reteta de supa crema de ardei cu arpagic, ulei de masline, rosii, cimbru uscat, foaie de dafin, sare, piper, smantana si patrunjel tocat. Se mai poate adauga si fulgi de branza.

Ingediente:Supa crema de ardei

  • 6 bucati arpagic
  • 5 ardei graşi galbeni
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 250 g roşii bucăţi
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 750 ml supă
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smântână
  • 1 linguriţă pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi arpagi­cul, pregătiţi ardeii, apoi tăiaţi totul cubuleţe şi căliţi în uleiul încins 6-8 minute. Adăugaţi roşiile, cimbrul, foaia de dafin şi supa.

Fierbeţi totul la foc mic, până când legumele s-au înmuiat.  Indepărtaţi foaia de dafin. Pasaţi supa cu telul sau mixerul. Condimentaţi-o cu sare şi piper, apoi adăugaţi smântână. Presăraţi pătrunjelul şi serviţi supa.

Foarte rafinat: fulgi de brânză. Pentru aceasta amestecaţi 125 g brânză telemea cu 1 linguriţă de cimbru uscat. întindeţi câte 1 lingură din acest amestec pe o hârtie de copt, în formă de cerc. Daţi la cuptorul încins la 175°C şi coaceţi brânza 8-12 minute. Lăsaţi-o să se răcească, desprindeţi-o cu paleta şi presăraţi-o peste supă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.