Supa crema de ardei
PrinteazaO reteta de supa crema de ardei cu arpagic, ulei de masline, rosii, cimbru uscat, foaie de dafin, sare, piper, smantana si patrunjel tocat. Se mai poate adauga si fulgi de branza.
- 6 bucati arpagic
- 5 ardei graşi galbeni
- 2 linguri ulei de măsline
- 250 g roşii bucăţi
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1 foaie de dafin
- 750 ml supă
- sare
- piper
- 2 linguri smântână
- 1 linguriţă pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Curăţaţi arpagicul, pregătiţi ardeii, apoi tăiaţi totul cubuleţe şi căliţi în uleiul încins 6-8 minute. Adăugaţi roşiile, cimbrul, foaia de dafin şi supa.
Fierbeţi totul la foc mic, până când legumele s-au înmuiat. Indepărtaţi foaia de dafin. Pasaţi supa cu telul sau mixerul. Condimentaţi-o cu sare şi piper, apoi adăugaţi smântână. Presăraţi pătrunjelul şi serviţi supa.
Foarte rafinat: fulgi de brânză. Pentru aceasta amestecaţi 125 g brânză telemea cu 1 linguriţă de cimbru uscat. întindeţi câte 1 lingură din acest amestec pe o hârtie de copt, în formă de cerc. Daţi la cuptorul încins la 175°C şi coaceţi brânza 8-12 minute. Lăsaţi-o să se răcească, desprindeţi-o cu paleta şi presăraţi-o peste supă.
Poftă bună!