Supă-cremă de ardei cu creveti

Printeaza

O reteta de supa crema de ardei cu creveti din: creveti, ceapa, tija de telina, morcov, faina de grau integral, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute si patrunjel

Ingrediente:Supă-cremă de ardei cu creveti

  • 600 g creveţi
  • 1 ceapă
  • 1 tijă de ţelină
  • 1 morcov

pentru aluat:

  • 500 g faină de grâu integral
  • 500 ml apă

pentru supa-cremă:

  • 3 ardei graşi roşii
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ardei iute

pentru decor:

  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Curata creveţii, păstrează cozile şi pune ca­petele la fiert în 1 l de apă împreună cu 1 morcov, 1 tijă de ţelină şi 1 ceapă, prepa­rând astfel o supă. Pune o cratiţă pe foc, toarnă în ea 500 ml de apă cu un vârf de cuţit de sare, încălzită la 80° C, adaugă dintr-odată 200 g făină cernută şi amestecă permanent până când compozi­ţia se desprinde de pe pereţii vasului.

Toarnă restul de făină şi frământă aluatul până când devine neted şi omogen. Lasă-1 să se răcească şi pune-l la odihnă circa o oră.Intinde cu sucitorul o foaie din aluat şi taie fâşii de 1 cm lăţime. înfăşoară fâşiile de aluat în jurul cozilor de creveţi.

Căleşte într-o tigaie cu uleiul încins usturoiul şi ardeiul iute. Taie ardeii graşi fâşii şi ceapa peştişori şi pune-le în tigaie. Inăbuşă-le 15 minute, amestecând frecvent. Pune-le în blender şi pasează-le, apoi strecoa- ră-le prin sită pentru a obţine o cremă subţire, omogenă.

Fierbe cornetele de creveţi în puţină supă. Pune supa-cremă în farfurii, aşază cornetele cu creveţi în mijloc şi decorează supa cu pătrunjel proaspăt tocat înainte de a o servi.

Supă-cremă de ardei cu creveti

Supă-cremă de ardei cu creveti

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.