Supa crema cu telemea de oaie si masline verzi

Printeaza

Supa crema cu telemea de oaie si masline verzi din: cartof, ceapa, masline verzi, usturoi, ulei de masline, boia iute, frunze de busuioc, oua, telemea uscata de oaie, sare, piper, patrunjel verde.

Ingrediente:Supa_crema_cu_telemea_de_oaie_si_masline_verzi

  • 1 cartof mare
  • 2 cepe
  • 150 g masline verzi
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 4-5 frunze de busuioc sau 1 lingurita busuioc uscat maruntit
  • 4 oua
  • 100 g telemea uscata de oaie
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele, în 700 ml apă uşor sărată, pui la fiert ceapa şi cartofii lăiate în patru, împreună cu boiaua, busuiocul şi 3 căţei de usturoi. După 20 de minute, scurgi legumele şi le pasezi în blender, împreună cu puţină supă şi măsinele verzi pe care, în prealabil, le-ai curăţat de sâmburi.

Pui într-o oală ouăle bătute şi torni treptat supa clară de legume, amestecând încontinuu. Adaugi apoi piureul de legume şi măsline, restul de usturoi zdrobit, uleiul, sare şi piper după gust.

Inainte de a consuma supa, o încălzeşti. Presari în fiecare porţie telemea rasă fin şi pătrunjel proaspăt mărunţit.

Supa crema cu telemea de oaie si masline verzi

Supa_crema_cu_telemea_de_oaie_si_masline_verzi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.