Supa crema cu spanac – reteta sanatoasa

Printeaza

Supa crema cu spanac din: spanac, ceapa, morcov, patrunjel, cartofi, usturoi, ulei, sare.

Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu.

Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a deteriorării provocate de radicalii liberi.

Datorită conținutului său de luteină și zeaxantină, spanacul poate susține sănătatea ochilor și poate ajuta la prevenirea bolilor oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară.

 

 

Ingrediente:Supa crema cu spanac

  • 1 kg de spanac
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cartofi
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Morcovul, pătrunjelul şi ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se strecoară.

Spanacul se spală în mai multe âpe, se taie mărunt şi se pune la fiert în supa strecurată, împreună cu cartofii tăi­aţi cubuleţe.

Se lasă la fiert 15-20 de minute, apoi se adaugă usturoiul tăiat mărunt, uleiul şi se potriveşte de sare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Supă cremă de spanac

Supa crema de spanac cu usturoi

Supa crema de spanac cu usturoi din: spanac, lamaie, ulei, usturoi, sare, maghiran. Ingrediente: 200 g frunze de spanac 100 ml apă 1/2 lămâie 1-2 linguri ulei de măsline 3-4 căţei de usturoi câte 1 vârf de cuţit sare şi măghiran   Mod de preparare: Se mixează 200 g frunze de spanac, 100 ml apă plată, […]

 

Supa-crema de spanac si perisoare

Supa-crema de spanac si perisoare

Supa-crema de spanac si perisoare din: spanac, cartofi, morcovi, unt, apa, sare, piper, marar, carne de vitel sau piept de curcan, orez, ou, patrunjel. Ingrediente: Pentru supa-cremă: 1 kg spanac 8 cartofi de dimensiune medie 1 morcov 2 linguri unt 500 ml apă sare piper 1 legătură mărar Pentru perişoare: 500 g carne de viţel […]

 

Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc

Supa crema de spanac cu crutoane

Supa crema de spanac cu crutoane din: spanac, cartofi, smantana, sare, bacon, crutoane. Ingrediente: un kg spanac 4 cartofi o lingură smântână un praf sare bacon afumat crutoane   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală spanacul, apoi se lasă la scurs. Cartofii tăiaţi cuburi se pui îa fiert în apă cu sare. Pe la jumătatea […]

1 comentariu

  1. Foarte sanatoasa supa de spanac, imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.