Supa crema cu praz

Printeaza

O reteta de supa crema cu praz din: ciuperci, praz, telina, ceapa, smantana, unt, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Supa crema cu praz

  • 500 g ciuperci
  • 1 fir de praz
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 125 g smantana
  • 60 g unt
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în ulei. Adau­gă ciupercile tăiate felii şi ţelina cubuleţe. Lasă-le să se rumenească, toarnă un litru de apă şi presară sare şi piper. Când legumele sunt aproape fierte, strecoară-le şi zdrobeşte-le cu furculiţa.

Piureul astfel obţinut, subţiază-l cu zeama în care au fiert legumele. Adaugă prazul călit în unt şi potriveşte gustul de sare. Lasă să dea într-un clocot, încor­porează smântână. Serveşte fierbinte, cu crutoane.

Supa crema cu praz

Supa crema cu praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.