Supa crema cu ciuperci

Printeaza

Supa crema cu ciuperci din: ghebe, ceapa, ulei, faina, sare, piper.

Ingrediente:Supa crema cu ciuperci

  • 1 kg ghebe
  • 1 ceapă
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri cu făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă ciupercile şi trece-le printr-un jet de apă rece şi taie-le felii subţiri. Căleşte ceapa cu ciupercile. După zece minute, toarnă 1-1,5l de apă sau supă de legume. Potriveşte gustul de sare şi lasă să fiarbă 30 de minute.

Intre timp, rumeneşte făina într-o tigaie fără grăsime. Când făina devine aurie, las-o să se răcească, apoi adaugă treptat puţină apă rece, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe.

Trece totul printr-o sită (păstrează câteva ciuperci pentru decor). Adaugă sosul de făină, sare şi piper şi ulei. Lasă pe foc cinci minute. Serveşte cu crutoane şi ciupercile păstrate.

 

Supa crema cu ciuperci

Supa crema cu ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.