Supa-crema cu chimen

Printeaza

 Supa-crema cu chimen

Ingrediente:Supa-crema cu chimen

  • 4-5 morcovi mari
  • 4 cartofi
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 2 linguri chimen
  • 1 lingură făină
  • condiment tip
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi toate legumele, le speli şi le pui la fiert întregi, în 3-4 l de apă cu puţină sare. După ce au fiert bine, le scurgi, le pasezi, pui piureul obţinut din nou în oală împreună cu 2 lin­guri de condiment, zeama în care au fiert legumele şi 3-4 linguri de ulei şi fierbi supa la foc mic, amestecând încontinuu.

Separat, căleşti chimenul în 2 linguri de ulei, stingi cu o cană de apă, apoi îl  strecori, desfaci făina în zeama rămasă şi o adaugi în supă. Mai laşi să fiarbă câteva minute şi o dai deoparte.

Supă-cremă cu chimen

Supa-crema cu chimen

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.