Supa crema de conopida

Printeaza

O reteta delicioasa de supa crema de conopida din: ulei de masline, ceapa, praz, tulpini de telina, conopida, soia, supa de legume, nucsoara si crutoane sau germeni de grau.

Ingrediente:Supa crema de conopida

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 fir de praz, feliat fin
  • 2 tulpini de telina, feliate fin
  • 2 conopide desfacute in buchetele
  • 600 ml soia
  • 1 l supa de legume
  • nucsoara intreaga
  • crutoane sau germeni de grau sau de soia (optional), pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o oală cu fundul gros şi se adaugă ceapa, prazul şi tulpinile de ţelină. Se prăjesc la foc mic timp de 10 minute, până se înmoaie, fără să prindă culoare. Se adaugă soia, supa şi conopida. Se fierb 10-12 minute, până s-a înmuiat conopida.

Se asezonează cu sare şi nucşoară rasă, apoi se pasează cu un blender (dacă vrei o supă foarte fină, poţi s-o strecori printr-o sită).

Se serveşte presărată cu nucşoară proaspăt rasă, crutoane sau germeni.

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.