Supa crema de cartofi
PrinteazaSupa crema de cartofi din: cartofi, morcovi, sare, ceapa verde, unt, pastarnac, praz, patrunjel, piper, chimen, bagheta si crutoane aromate.
- 6 cartofi
- 2 morcovi
- sare
- 3-4 fire ceapa verde
- 30 g unt
- o radacina pastarnac
- un fir praz
- o legatura patrunjel
- piper negru boabe si macinat
- 10 g chimen
- o bagheta integrala
- crutoane aromate cu usturoi si chimen
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală legumele. Se pun să fiarbă în apă cu sare, cu untul topit şi cu un praf de piper. Se lasă să fiarbă la o temperatură medie şi se acoperă oala cu un capac. Separat, se taie bagheta în feliuţe potrivite. Feliuţele se taie cubuleţe şi se stropesc cu unt topit.
Pe deasupra, se presară chimen şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil, unde se lasă la foc potrivit. Dupa ce s-au rumenit se scot din cuptor. Se verifică dacă au fiert legumele şi dacă sunt fierte, se scot într-o sită şi se pasează cu blenderul. Piurewl de legume obţinut se subţiază cu zeama în care au fiert.
Supa-cremă se lasă să mai clocotească 5-10 minute şi se opreşte apoi focul. Se pune în boluri şi se orneazăi cu rondele de praz şi morcov ras. Se serveşte cu crutoanele aromate şi cu pătrunjel proaspăt, tocat măruntit.
Supa crema de cartofi
Pofta buna!
Usoara, ma bate gandul s-o incerc