Supă de chimen cu mei

Printeaza

O reteta de supa de chimen cu mei din: chimen, faina, ceapa, smantana, mei, ulei, frunze de telina, parmezan, sare, boia si piper.

Ingrediente:Supă de chimen cu mei

  • 1 lingura chimen
  • 1 lingura faina
  • 1 ceapa
  • 100 ml smantana
  • 50 g mei
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura frunze de telina
  • 50 g parmezan sau cascaval mai tare
  • sare
  • piper
  • boia

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa, tocaţi-o mărunt şi căliţi-o în ulei şi puţină apă. Când începe să se îngălbenească, adăugaţi boiaua şi făina, amestecată cu smântână, amestecaţi să nu se formeze cocoloaşe şi mai adăugaţi 1 litru infuzie concentrată de chimen. (Puteţi să lăsaţi şi seminţele în supă).

Amestecaţi şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit. Adăugaţi meiul ales şi spălat, frunzele de ţelină tocate, sare şi piper după plac. Lăsaţi să fiarbă încă 10 minute, apoi opriţi focul. Radeţi câte 1/2 lingură de parmezan deasupra, când serviţi supa.

Supă de chimen cu mei

Supă de chimen cu mei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.