Supă de cartofi – servită cu crutoane

Printeaza

Supă de cartofi din: cartofi, telina, patrunjel, ceapa, usturoi, unt, supa, sare, covrigi, ceapa verde si smantana.

Ingrediente:

  • 400 g cartofi albi
  • 100 g radacina de telina
  • 100 g radacina de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 5 linguri unt
  • 800 ml supa
  • sare
  • piper
  • 2 covrigi vechi de o zi
  • 2 cepe verzi
  • 100 g smantana

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii, rădăcina de pătrunjel şi rădăcina de ţelină; se spală şi se taie cuburi. Se curăţă şi se toacă usturoiul şi cea­pa. Se călesc în 2 linguri de unt; se adaugă cubuleţele de legume, se călesc şi se stinge totul cu supă. Se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu cea 20 min.

Se taie felii covrigii şi se prăjesc în 3 linguri de unt; se scot şi se lasă să se scurgă de grăsime pe prosoape de hârtie. Se pregă­teşte ceapa verde şi se taie rondele. Se pasează supa. Se înglobează smântână şi se dă totul într-un clocot; se potriveşte de sare şi piper. Se presară crutoanele şi ceapa ver­de.

Supă de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.