Supa Bouillabaisse

Printeaza

Supa Bouillabaisse din: peste, ulei, usturoi, rosii, ceapa, sofran, sare, piper.

Ingrediente:Supă Bouillabaisse

  • un kg de peşte oceanic proaspăt (cât mai variat: cegă, ţipar, lin, caracudă, scrumbie de mare, barbun, chefal)
  • 6 linguri de ulei
  • 6-8 căţei de usturoi
  • 3-4 roşii
  • o ceapă
  • o lingură de şofran
  • sare
  • piper

 

Mod de peparare:

Peştele se alege, cel mare se taie în bucăţi şi se lasă să se marineze timp de 2-3 ore, împreună cu celelalte ingrediente şi condimente, după care se pune la fiert cu tot cu zeama pentru marinată şi zece pahare de apă caldă.

Se lasă să fiarbă timp de o jumătate de ceas. Pe fundul cas­tronului se aşază felii de pâine prăjită, iar deasupra se toarnă supa şi se ser­veşte. Se poate consuma şi cu peştele separat sau cu pâinea prăjită alături, unsă cu ulei de măsline, amestecat cu roşii tocate, usturoi şi condimente.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.