Supa – Beneficiile supei

Printeaza

Supa - Beneficiile supei

Un bol de supă rece te răcoreşte, te hidratează şi îţi aduce senzaţia de saţietate în doar câteva minute. Doar de tine depinde să o prepari cum trebuie, adica plina de vitamine si foarte gustoasa. Supa este felul de mâncare care aduce organismului cele mai multe elemente nu­tritive.

Preparate prin fierbere, ingredientele devin moi, uşor de di­gerat şi dau mâncării o aromă plăcută.  Supele se gătesc uşor şi rapid, aduc organis­mului mulţi nutrienţi,  sunt ideale atât iarna pentru a ne încălzi, cât şi vara pentru o senza­ţie de răcoare.

Este nutritivă, uşor de digerat şi asigură hidrata­rea orgaaismului. Acestea sunt doar câteva din avantajele con­sumului de supă, însă ea aduce organismului şi alte beneficii.

Pe lângă vitaminele şi mineralele prezente în legume, fibrele din acestea facilitează digestia şi umplu stomacul, creând rapid senzaţia de saţietate – toate acestea, cu un număr mic de calorii.

Pentru a nu se pierde vita­minele şi mineralele, fierbe legumele în apă nu prea multă, doar cât să le acopere. Pune în apă rece rădăcinoasele, iar pe celelalte, în apă clocotită.

Ca să slăbeşti mai uşor, trebuie să mănânci supă sau ciorbă pentru că ţin sto­macul plin mai mult timp decât o mâncare solidă şi au puţine calorii. în plus, descurajează su- praalimentaţia. De aceea, este de preferat să fie consumate seara.

Pentru a aduce organis­mului nutrienţi valoroşi, nu păstra supa sau ciorba mai mult de două zile în frigider.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.