Supa Avgolemono

Printeaza

Supa Avgolemono

Avgolemono înseamnă în greacă ou cu lămâie. Acesta este şi numele dat unei supe celebre ale cărei ingrediente de bază sunt, evident, oul şi lâmâia. Supa avgolemono este uşor de făcut.

Poate te intereseaza si Supa de peste ungureasca cu boia picanta

Se pleacă de la o supă simplă de pui cu puţin orez, în care se pun şi legume fierte şi carne, pentru a o face mai consistentă. Ouăle bătute şi sucul de lămâie se adaugă la sfârşit, pentru a îngroşa zeama.

Amestecul de ouă trebuie încorporat în supă cu multă grijă, pentru a nu se tăia, astfel: în ouăle bătute cu suc de lămâie se pune mai întâi doar un polonic de supă fierbinte, se amestecă bine, abia după aceea amestecul de ouă se toarnă în supă, amestecând constant, la foc mic. Atenţie: după adăugarea oualor supa nu trebuie să mai fiarbă, pentru a nu se tăia.

Vara, supa avgolemono se serveşte rece, fără orez, fiind răcoritoare. In perioada mai rece a anului, această supă este foarte preţuită pentru că este revigoranta.

De altfel, la cel mai mic semn de guturai, orice mamă din Grecia le va administra imediat copiilor o farfurie de supă de pui cu lămâie. După o noapte de chef cu ouzo, o farfurie de supa avgolemono fierbinte este un adevărat medicament împotriva mahmurelii.

Poate te intereseaza si Supa de pui cu morcov si taitei

Supa_Avgolemono_07

Poate te intereseaza si Supa de pui cu taitei de casa

Supa avgolemono

Ingrediente:

  • 1,8 l supa de pui
  • 50 g orez
  • 3 oua
  • 50 ml suc de lamaie proaspat
  • 1 lamaie taiata in felii subtiri

 

Mod de preparare:

Puneţi într-un vas mare supa de pui la fiert, împreună cu orezul. Acoperiţi vasul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până ce orezul s-a înmuiat, aproximativ 15 minute. Când orezul e fiert, luaţi vasul de pe foc.

Supa_Avgolemono_09

Intr-un castron bateţi ouăle până se fac spumă, apoi adăugaţi sucul de lămâie şi bateţi în continuare. Turnaţi peste amestecul de ouă şi lămâie, foarte încet, un polonic de supă fierbinte, amestecând bine cu telul.

Supa_Avgolemono_10

Turnaţi totul în cratiţa, peste restul de supă: continuaţi să amestecaţi supa cu telul până se îngroaşă puţin. Garnisiţi fiecare porţie cu o felie de lămâie.

Supa_Avgolemono_11

Supa Avgolemono

Supa Avgolemono

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.