Supă de ardei galben cu crutoane de pătrunjel

Printeaza

O reteta de supa de ardei galben cu crutoane de patrunjel din: ardei grasi, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, morcovi, telina, dovlecel, ou, iaurt, ulei, sare, piper, paine, unt si patrunjel.

Ingrediente:

  • 4 ardei grasi galbeni
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ceapa mare rosie
  • un graunte de usturoi
  • 2-3 morcovi tineri fragezi
  • 1 bucatica mica de radacina de telina
  • 1/2 dovlecel mic
  • 1/2 ou
  • 2 linguri iaurt (sau smantana)
  • cateva linguri ulei
  • sare
  • piper

pentru crutoane:

  • 3-4 felii de paine
  • 1 lingura iaurt
  • 40 g unt
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1/2 ou

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi de coajă legumele, apoi le toci foar­te mărunt. Pui legumele mărunţite într-o crăticioară cu puţin ulei şi apă, să se înăbuşe bine. Presari un praf de sare şi piper şi amesteci din când în când, adăugând apă după caz, până ce s-au înmuiat bine şi au căpătat gust.

In acest moment mixezi bine cu  un blender manual legumele, obţinând o cremă galben-portocalie. Pui câte puţină apă fiartă, lungind supa până umpli crăticioara. Mai laşi la fiert, să dea în clocot, după care opreşti focul şi iei cu po­lonicul puţină supă pe care o pui într-un castronel.

Când se răceşte puţin, amesteci supa cu 1/2 ou bă­tut, împreună cu iaurtul (smântână). Torni conţinutul castronelului în restul de supă. Mai laşi supa cu ca­pacul pus, la foc pentru încă 1 minut, apoi stingi focul. Supa o poţi servi trecută prin sită, pentru un aspect mai fin, dar şi mai grosuţă, fără să o pasezi.

Pregăteşti crutoanele aşa: fărâmiţezi bine pâinica, o înmoi cu iaurtul, apoi adaugi verdeaţa tocată foar­te mărunt, 1/2 de ou bătut şi untul moale. Pasta obţinută o întinzi pe o bucăţică de hârtie de copt şi o coci într-o tăviţă de chec la cuptor. Laşi să se coacă timp 10 minute pe fiecare parte.

Tai apoi cuburi pe care le scufunzi în supă în momentul servirii.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.