Supa alba cu galuste de gris

Printeaza

Supa alba cu galuste de gris din: pui, oua, gris, ceapa, morcovi, telina, cartofi, sare, piper, verdeata, branza telemea.

Ingrediente:Supa si ciorbe

  • 1 pui sau 1/2 pasare mare
  • 2 oua
  • 6 linguri cu gris
  • 1 ceapa
  • 4 morcovi
  • 1 telina
  • 4 cartofi
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • 6 felii de branza telemea

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea, o porţionaţi (păstraţi pieptul), o puneţi cu apă rece cât s-o acopere la foc mic, daţi în clocot. Aruncaţi apa, spălaţi oala şi carnea, umpleţi cu 2 l de apă rece şi lăsaţi să fiarbă la foc tare. După 10 min puneţi în supă legumele curăţate şi spălate (întregi).

Fierbeţi până se înmoaie carnea, scoateţi legumele (din morcovii, ţelina şi cartofii fierţi puteţi face o salată de legume cu maioneză, pe care o serviţi a doua zi) şi carnea şi faceţi găluştele: bateţi ouăle spumă, puneţi grişul în ploaie, puneţi sare, amestecaţi energic.

Când aluatul se ţine de furculiţă luaţi cu linguriţa, puneţi în supa pe care aţi oprit-o din clocot găluştele, adăugaţi 1 pahar cu apă rece şi acoperiţi vasul. Săraţi. Fierbeţi 20 min, presăraţi verdeaţă, stingeţi focul. Serviţi supa caldă, cu brânză telemea alături.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.