Supa acra de creveti

Printeaza

O reteta de supa acra de creveti cu supa de pui, ardei iute, ghimbir decojit, sos de peste, lemongrass, sos de peste, suc de lamaie, zahar pudrea, piper, ciuperci, si crengute de coriandru/

Ingrediente:Supa acra de creveti

  • 800 ml supă de pui
  • 1-2 ardei roşi iuţi
  • 1 bucăţică de 3 cm de ghimbir decojit
  • 2 tulpini lemongrass
  • 4 linguri sos de peşte
  • 3-4 linguri de suc de lămâie
  • 1 linguriţă zahăr pudră
  • piper negru proapat măcinat
  • 100 g ciuperci chinezesti
  • 250 g creveţi curăţaţi
  • crenguţe coriandru sau patrunjel

 

Mod de preparare:

Într-o oală se fierbe supa de pui. Se taie ardeii în jumătăţi, pe lungime, se toacă mărunt ghimbirul şi lemongrass şi se pun în supă. Se adaugă sucul de lămâie, sosul de peşte, zahărul şi se condimentează cu piper.

După ce supa a fiert, se strecoară şi se adaugă din nou in oală. Adăugaţi ciupercile şi creveţii şi fierbeţi timp de 2-3 minute. Gustaţi şi condimentaţi dacă este nevoie. Adăugaţi şi frunzele de coriandru tocate şi serviţi supa caldă.

Supa acra de creveti

Supa acra de creveti

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.