Suncă fiartă si afumată

 

După 2 săptămâni scoatem şunca de la sare şi preparăm astfel: încălzim un tuci (ceaun) mare de apă şi adăugăm 3-4 pacheţele de piper boabe, 1 fachet foi de dafin, o mână bună de cimbru şi o strachină de usturoi pisat.

Punem şuncile în această conpoziţie şi lăsăm să dea un clocot apa, apoi dăm tuciul deoparte si lăsăm şuncile la marinat 7-8 zile. Când le scoatem, le curăţăm un pic cu un cuţit şi le ţinem o zi la vânt.

Jumătate din şunci le lăsăm albe, iar bucăţile rămase le dăm la fum 2-3 zile. Cine doreşte le poate da cu boia de ardei dulce. Aceasă şuncă are un gust deosebit! Şuncile îşi iau aromă din toate condimentele cât timp se marinează, iar şoriciul devine fraged.

Incoming search terms:

  • sunca fiarta si afumata
  • sunca afumata fiarta
  • slanina fiarta si afumata
  • Reteta slàninà afumatà
  • sunca fiarta si afumata reteta
  • sunca fiarta cu condimente
  • slanina porc fiarta cu usturoi
  • slanina fiarta si afumata reteta
  • carne fiarta si afumata
  • slanina afumata si fiarta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact