Suncă fiartă si afumată

 

După 2 săptămâni scoatem şunca de la sare şi preparăm astfel: încălzim un tuci (ceaun) mare de apă şi adăugăm 3-4 pacheţele de piper boabe, 1 fachet foi de dafin, o mână bună de cimbru şi o strachină de usturoi pisat.

Punem şuncile în această conpoziţie şi lăsăm să dea un clocot apa, apoi dăm tuciul deoparte si lăsăm şuncile la marinat 7-8 zile. Când le scoatem, le curăţăm un pic cu un cuţit şi le ţinem o zi la vânt.

Jumătate din şunci le lăsăm albe, iar bucăţile rămase le dăm la fum 2-3 zile. Cine doreşte le poate da cu boia de ardei dulce. Aceasă şuncă are un gust deosebit! Şuncile îşi iau aromă din toate condimentele cât timp se marinează, iar şoriciul devine fraged.

Incoming search terms:

  • sunca fiarta si afumata
  • sunca afumata fiarta
  • slanina fiarta si afumata
  • sunca taraneasca
  • cum se face sunca fiarta
  • fierberea suncii afumate
  • sunca afumata si fiarta
  • sunca marinata
  • sunca fiarta de pasti
  • sunca fiarta cu usturoi si boia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact