Suncă fiartă si afumată

Printeaza

 

După 2 săptămâni scoatem şunca de la sare şi preparăm astfel: încălzim un tuci (ceaun) mare de apă şi adăugăm 3-4 pacheţele de piper boabe, 1 fachet foi de dafin, o mână bună de cimbru şi o strachină de usturoi pisat.

Punem şuncile în această conpoziţie şi lăsăm să dea un clocot apa, apoi dăm tuciul deoparte si lăsăm şuncile la marinat 7-8 zile. Când le scoatem, le curăţăm un pic cu un cuţit şi le ţinem o zi la vânt.

Jumătate din şunci le lăsăm albe, iar bucăţile rămase le dăm la fum 2-3 zile. Cine doreşte le poate da cu boia de ardei dulce. Aceasă şuncă are un gust deosebit! Şuncile îşi iau aromă din toate condimentele cât timp se marinează, iar şoriciul devine fraged.

Incoming search terms:

  • sunca fiarta si afumata
  • slanina fiarta si afumata
  • sunca afumata fiarta
  • Reteta slàninà afumatà
  • reteta sunca fiarta
  • sunca de casa fiarta si afumata
  • sunca fiarta cu boia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.