Sufleu de ciocolata cu rom

Printeaza

O reteta delicioasa de sulfeu de ciocolata cu rom din: lapte, unt, faina, zahar, ciocolata menaj, oua, rom si unt.

Ingrediente:Sufleu de ciocolata cu rom

pentru sufleu:

  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 60 g faină albă
  • 100 g zahăr
  • 70 g ciocolată menaj
  • 4 ouă
  • 30 g rom

pentru forme:

  • 30 g zahăr
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Pune ciocolata tăiată bucăţi şi untul într-o crăticioară şi topeşte-le, la foc mic, amestecând continuu. Incorporează făina cernută, adaugă laptele călduţ şi fierbe-le 1 minut. Ia de pe foc şi lasă compoziţia să se răcească.

Incorporează gălbenuşurile şi romul, amestecând cu o spatulă. Bate albuşurile spumă cu zahărul. Incorporează-le în compoziţia de ciocolată, amestecând uşor de jos în sus.

Toarnă compoziţia în forme individuale unse cu unt şi presărate cu zahăr. Coace sufleurile 20 de minute la 180° C. Serveşte-le imediat ce le-ai scos din cuptor. Le poţi servi împreună cu un sos de mentă sau de fructe de pădure (pasate şi fierte la foc mic câteva minute).

Sufleu de ciocolata cu rom

Sufleu de ciocolata cu rom

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.