Sufleu turcesc cu carne tocata de vita
PrinteazaO reteta de sufleu turcesc cu carne tocata de vita si ou, pesmet, oragano tocat, sare, piper, boia de ardei, ceapa, usturoi, ulei de masline, lipie, iaurt, galbenusuri, rosii, si branza telemea
- 400 g carne tocată de vită
- 1 ou
- 3 linguri pesmet
- 1 lingură oregano tocat
- sare
- piper
- boia de ardei
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 5 linguri ulei de măsline
- 300 g lipie
- 500 g iaurt cremos (10% grăsime)
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 linguriţă boia de ardei iute
- 200 g roşii cherry
- 50 g brânză telemea, rasă
Mod de preparare:
Frământaţi carnea tocată cu oul, pesmetul, oregano şi mirodeniile. Tocaţi ceapa şi 1 căţel de usturoi cubuleţe, apoi încorporaţi-le în amestecul de carne tocată. Formaţi 20 de chifteluţe şi prăjiţi-le circa 10 minute în 3 linguri de ulei.
Ungeţi forma de sufleu cu usturoiul rămas. Tăiaţi lipia cuburi şi prăjiţi-o circa 4 minute în forma de sufleu. Incingeţi cuptorul la 180°C. Amestecaţi iaurtul, gălbenuşurile, 2 linguri ulei şi mirodeniile.
Tăiaţi roşiile în jumătate şi puneţi-le peste lipie împreună cu chifteluţele. Turnaţi deasupra sosul de iaurt, presăraţi brânza şi coaceţi sufleul 15-20 de minute.
Poftă bună!